balazs

Orbán Balázs

Manager / Oktató

suzy

Izsó Zsuzsanna

Koordinátor

pisti

Lakat István

Merülésvezető

dola

Dolores Štorková

Merülésvezető / Oktató

Olyan profi búvárok vagyunk, akiket a az első pillanattól rabul ejtett a Vörös-tenger varázslatos világa és azóta is azon dogozunk, hogy minél több ember átélje velünk a közös kalandot. Ehhez nyújt segítséget a Lighthouse Búvárközpont, ami 2000 augusztusától fogadja a magyar búvárokat a festői szépségű Dahabban (Sinai félsziget). Ha még nem vagy búvár, akkor a kellemes klíma és a kedvező búvárkodási feltételek jó lehetőséget teremtenek arra, hogy a Egyiptomban sajátítsd el a búvárkodás alapjait. Egyéni és csoportos jelentkezésre egyaránt van lehetőség.

Orbán Balázs (Balu) PADI búvároktatóként és egy évtizednyi egyiptomi tapasztalattal a háta mögött, 2014-ben lett a búvárbázis vezetője. A Sínai-félszigetet déli részének kiváló ismerője, a víz alatt és szárazföldön egyaránt. Kedvenc merülőhelyei: Gabr el Bint, Abu Talha, Lighthouse reef. Érdeklődési körébe tartozik a víz alatti fotózás, szabadtüdős merülés, tengerbiológia. Szabadidejében egy vízipipa melletti ostáblázásra könnyen rávehető, ha pedig ideje engedi, szeret nagyokat túrázni a közeli hegyvidéken. Kedvenc csemegéi: bárány roston, szárazkolbász, vörösbor (már ha lenne…). Beszélt nyelvek: magyar, angol, francia. Születésnap: március 22.
Minősítések:
PADI Master Scuba Diver Trainer, EFR Instructor
PADI Speciality Instructor (EANx, Sidemount, Deep, Underwater photographer, O2 provider, etc.)
PADI Self-Reliant diver Instructor
PADI TecRec Trimix Blender Instructor
TDI Extended Range
TDI Trimix

Izsó Zsuzsanna (Suzy) 2009 óta erősíti a csapatunkat. A szárazföldi szervezésért felelős, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok (transzferek, merültetések, adminisztráció, kirándulások). Pultban (counter) és az irodában egyaránt megtaláljátok és szívesen segít ha bármi kérdésetek van. Suzy szeret kirándulni és szabadidejében Texas Holdem Real Table Poker-t játszik, amikor csak teheti. Kedveli még a karaoke bulikat ahol Ő is aktívan kiveszi a részét az éneklésből. Kedvenc csemegéi: tequilla és az ágyas pálinka. Beszélt nyelvek: magyar, angol. Születésnap: december 2

Lakat István (Steve) Beosztás: merülésvezető a Lighthouse dahabi bázisán. Képesítés: CMAS*** Merülések száma: 2800+ Kedvenc merülőhely: Gabr el Bint, Bells Búvárszenvedé­lyek: tengerbiologia, Hobby: erőnléti edzés Beszélt nyelvek: magyar, angol. Születésnap: február 22

 
Gyakori kérdések

  • A személyzet 12 fő (1 fő manager és oktató, 1 koordinátor, 2 fő merülésvezető, 2 fő szakács, 2 fő báros, 3 fő kisegítő, 1 fő kompresszor kezelő, 1 fő biztonsági őr).

  • Magyarországi irodánkban lehet jelentkezni, és ott kollégáink segítenek megszervezni a kiutazást. Lehetőség van csak repülőjegyeket rendelni. A Mistral Utazási Iroda telefonszáma: +36 30 748 8331

  • Reggelire joghurt, lekvár, pirítós, palacsinta, hideg saláták, főtt tojás és rántotta a kínálat. Napközben levesek, marha, csirke húsételek mellett köreteket, salátákat, pizzákat és desszerteket fogyaszthatsz a búvárközpont éttermében.

  • Lehetőség van a bérlésre, de előzetes méretegyeztetés szükséges! Kérjük tájékozódjon árlistánkban!

  • Egyhetes búvártúra alatt akár 15-20 merülést is össze tudsz gyűjteni. A búvártúra alatt lehetőséged van a kora reggeli és késő esti merülésekre is.

  • Egyiptomban az a szokás, hogy a turizmusban és vendéglátásban dolgozók kapnak borravalót (baksis). A borravaló mértéke vendég dönti el, nem kötelező jellegű.

  • A szállodákban egyénileg szabályozható klíma berendezések vannak.

  • Az európai személyzetünk tagjai több nyelven is beszélnek (magyar, szlovák, cseh, lengyel, angol). Az egyiptomi személyzetünk tagjai csak arabul vagy angolul beszélnek. A magyar csoportokhoz igyekszünk magyarul beszélő túravezetőt adni, hogy zökkenő mentes legyen a kommunikáció.

  • A Dahab Hotel és Blue Beach szállodákban vezetékes vízhálózat van bekötve, így édes víz folyik a csapból.

  • Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem búvárok. A tenger közeli élményt Ők is át tudják élni ilyen jelegű búvártúrákat. A társasági életet vagy a nyugodt kikapcsolódást kedvelők egyaránt jól szokták érezni magukat. Ha pedig van kedved egy tanfolyam elvégzésére, akkor a túra végén búvárként térhetsz haza.