Mentőbúvár tanfolyam

padi-rescue

A PADI Rescue Diver (Mentőbúvár) tanfolyam a búvárkodási ismeretek és tapasztalatok bővítése során egyik legjelentősebb lépcsőfok, mert mentőbúvárként megtanulsz magadtól elvonatkoztatva, mások biztonságát szem előtt tartva búvárkodni. Ebből az okból a Mentőbúvári minősítés alapvető feltétele minden professzionális szintű PADI továbbképzésnek, legyen az Divemaster (merülésvezető), Assistant Instructor (segédoktató) vagy Open Water Instructor (búvároktató).

 

Miért érdemes elvégezned a mentőbúvár tanfolyamot?
A PADI Rescue Diver tanfolyam fontos és kritikus lépés ahhoz, hogy tudásod és gyakorlatod kiterjeszd egy magasabb szintre. Mint mentőbúvár megtanulod, hogy túl kell tekintened saját magadon, számításba kell venned más búvárok biztonságát és egészségét is. A tanfolyam alatt felkészítünk Téged arra, hogy felismerd a problémákat, és ha szükséges, változatos technikák felhasználásával kezelni tudd az esetleges vészhelyzeteket. Bár a mentőbúvári képzés nyomán szerzett tudás természeténél fogva komoly helyzetekben kerülhet felhasználásra, a tanfolyam mégis élvezetes, és erősíti az önbizalmad.

 

A programon való részvétel feltételei:
Minimum AOWD/haladó/ minősítéssel, vagy más képzési szervezettől származó minősítéssel kell rendelkezned. 12 évesnél idősebbnek kell lenned. A búvártanfolyam befejezéséig be kell mutatnod EFR tanfolyamodról az érvényes igazolásod, melyet nálunk menetközben elvégezhetsz.

 

Miből áll a képzés?
Elméleti képzés után 5 nyíltvízi merülésen veszel részt, ahol 12 mentési készséget gyakorlunk, amik leginkább előfordulhatnak búvárkodás alatt. A Rescue Diver tanfolyam egy összetett ismeretanyaggal kombinált, gyakorlati feladatok sorából álló oktatást foglal magában. Időtartama általában 5-7 nap. A tanfolyam során elméleti vizsgát kell tenni, és a vízben elvégzett gyakorlatokat megfelelően végre kell hajtani.

 

Mi a továbblépési lehetőséged?
A PADI Rescue Diver minősítés birtokában beléphetsz a professzionális búvárok táborába. A PADI Divemaster (merülésvezető) tanfolyam elvégzése az első szintet jelenti egy professzionális búvárkarrier kezdetén.

 

Tanfolyam ára: 240 €
Kártya és regisztrációs díj: 30 €
Tankönyv csomag díj: 30 €Gyakori kérdések

 • A személyzet 12 fő (1 fő manager és oktató, 1 koordinátor, 2 fő merülésvezető, 2 fő szakács, 2 fő báros, 3 fő kisegítő, 1 fő kompresszor kezelő, 1 fő biztonsági őr).

 • Magyarországi irodánkban lehet jelentkezni, és ott kollégáink segítenek megszervezni a kiutazást. Lehetőség van csak repülőjegyeket rendelni. A Mistral Utazási Iroda telefonszáma: +36 30 748 8331

 • Reggelire joghurt, lekvár, pirítós, palacsinta, hideg saláták, főtt tojás és rántotta a kínálat. Napközben levesek, marha, csirke húsételek mellett köreteket, salátákat, pizzákat és desszerteket fogyaszthatsz a búvárközpont éttermében.

 • Lehetőség van a bérlésre, de előzetes méretegyeztetés szükséges! Kérjük tájékozódjon árlistánkban!

 • Egyhetes búvártúra alatt akár 15-20 merülést is össze tudsz gyűjteni. A búvártúra alatt lehetőséged van a kora reggeli és késő esti merülésekre is.

 • Egyiptomban az a szokás, hogy a turizmusban és vendéglátásban dolgozók kapnak borravalót (baksis). A borravaló mértéke vendég dönti el, nem kötelező jellegű.

 • A szállodákban egyénileg szabályozható klíma berendezések vannak.

 • Az európai személyzetünk tagjai több nyelven is beszélnek (magyar, szlovák, cseh, lengyel, angol). Az egyiptomi személyzetünk tagjai csak arabul vagy angolul beszélnek. A magyar csoportokhoz igyekszünk magyarul beszélő túravezetőt adni, hogy zökkenő mentes legyen a kommunikáció.

 • A Dahab Hotel és Blue Beach szállodákban vezetékes vízhálózat van bekötve, így édes víz folyik a csapból.

 • Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem búvárok. A tenger közeli élményt Ők is át tudják élni ilyen jelegű búvártúrákat. A társasági életet vagy a nyugodt kikapcsolódást kedvelők egyaránt jól szokták érezni magukat. Ha pedig van kedved egy tanfolyam elvégzésére, akkor a túra végén búvárként térhetsz haza.

Kérdezd irodánkat

Hírlevél és akciós ajánlatok

 • captcha

Képgaléria