Utazás

Utasaink menetrendszerinti vagy charter repülőjáratok turista osztályain utaznak Egyiptomba. A repülési idő nemzetközi szakaszon kb. 3,5 óra. Egyéni jelentkezők és csoportok utazásában is tudunk segíteni a repülőjegy kiválasztásában, illetve a szükséges transzferekben is. Budapestről rendszeres charter járatok közlekednek Hurghadába hetente (minden vasárnap).
 
Repülőjegyekről a + 36 30 748 8331 (Mistral Utazási Iroda) telefonon lehet érdeklődni.
A poggyászok súlyhatára légitársaságonként változó.
 
A repülőre felvihető poggyászok hatályos biztonsági előírásaival kapcsolatban a budapesti repülőtér weboldalán, a www.bud.hu oldalon tájékozódhatsz. Ha a poggyász megsérül, vagy elvész, a megérkezés után azonnal jelenteni kell a repülőtéren a megfelelő helyen, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel. (P.I.R.) Erre szükség lesz a légitársasággal folytatott további tárgyalások során. A kárigényt az utasnak a légitársaságnál kell benyújtania.
 
utazas
 
Sharm El Sheikh-i érkezés
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Az egyiptomi beutazáshoz vízum szükséges. A vízum tulajdonképpen 1 db matrica, amit be kell majd ragasztani az útlevélbe). A vízum 1 hónapig érvényes. A megérkezés után a repülőtéren kiváltható vízum ára: 25 USD/fő. Mielőtt a vámhoz érsz, meg tudod venni az egyiptomi vízumot a Bank feliratú ablaknál. A vámhoz már úgy menj, hogy előtte ki kell töltened egy bejelentkező lapot vagy más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt a vám előtti pultokon megtalálható (de ha nem találsz, akkor a bank ablaknál vagy a vámostól kell kérned).
 
Sinai vízum: a Sinai félsziget egyelőre még vízummentes övezet, ha ide utazol, akkor nem kell vízumot venned! De azt is fontos tudnod, hogy ez korátokkal jár, pl.: ha nem veszel vízumot érkezéskor és a hét közben kitalálod, hogy elszeretnéd hagyni a félszigetet (pl.: kirándulni Kairóba), akkor sajnos vízum nélkül csak a félszigeten tudsz kirándulni. Ez a vizes-programokra is igaz. Ha a Ras Mohamed Nemzeti Park-tól délre szeretnél menni búvárkodni (pl.: Thistlegorm), akkor már szükséged lesz a vízumra. Ha a vámnál értetlenkedik a határőr, akkor eréjésen mond azt szép magyar fonetikával, hogy SZÁJNÁJ VIZA MUMKIN.
 
egyiptom-vizum
 
A szigorú reptéri előírások nem teszik lehetővé, hogy a csoportot váró kollégánk (túravezető) a repülőtéren átmenjen az útlevél-ellenőrzésen. Így kívül az érkezési kapuban várja a csoportot Lighthouse feliratú táblával. Kollégánk fogja megmutatni, hogy melyik transzferbuszra kell felszállnod, illetve a buszon megkapsz minden szükséges információt.
 
Repülőtér – Dahab távolság: 50 perc
 
A bázisra érkezést követően a túravezető fog tartani tájékoztatást a házirendről, és elmondja a heti tervet.
 
Egészség
Elutazás előtt feltétlen legyen utas illetve búvárbiztosításod. A hajón van elsősegélykészlet és alapvető gyógyszerekkel is rendelkezünk. A megfelelő higiéniás szabályok betartásával a legtöbb esetben elkerülhetők a diarrheás megbetegedések. Vezetékes víz és hámozatlan gyümölcs fogyasztása kifejezetten nem javasolt. Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel. Mi nem vagyunk orvosok, de ettől függetlenül az Antinal gyógyszert nem minden esetben javasoljuk. Lehet, hogy egy kis esti pálinkával elé is mehetünk bajnak, ha érzékenyebb a gyomrunk a keleti fűszerekre és ételekre. Nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott. Ne egyél meg olyat, amit nem kívánsz! A melegebb klíma miatt még fontosabb, hogy odafigyeljünk a napi folyadékbevitelre, ajánlott a napi min. 4 liter víz elfogyasztása! Ha orvoshoz kell menned, akkor a vizsgálat költségét a helyszínen kell fizetned (A biztosító csak számla ellenében téríti meg a felmerülő költséget).Gyakori kérdések

  • A személyzet 12 fő (1 fő manager és oktató, 1 koordinátor, 2 fő merülésvezető, 2 fő szakács, 2 fő báros, 3 fő kisegítő, 1 fő kompresszor kezelő, 1 fő biztonsági őr).

  • Magyarországi irodánkban lehet jelentkezni, és ott kollégáink segítenek megszervezni a kiutazást. Lehetőség van csak repülőjegyeket rendelni. A Mistral Utazási Iroda telefonszáma: +36 30 748 8331

  • Reggelire joghurt, lekvár, pirítós, palacsinta, hideg saláták, főtt tojás és rántotta a kínálat. Napközben levesek, marha, csirke húsételek mellett köreteket, salátákat, pizzákat és desszerteket fogyaszthatsz a búvárközpont éttermében.

  • Lehetőség van a bérlésre, de előzetes méretegyeztetés szükséges! Kérjük tájékozódjon árlistánkban!

  • Egyhetes búvártúra alatt akár 15-20 merülést is össze tudsz gyűjteni. A búvártúra alatt lehetőséged van a kora reggeli és késő esti merülésekre is.

  • Egyiptomban az a szokás, hogy a turizmusban és vendéglátásban dolgozók kapnak borravalót (baksis). A borravaló mértéke vendég dönti el, nem kötelező jellegű.

  • A szállodákban egyénileg szabályozható klíma berendezések vannak.

  • Az európai személyzetünk tagjai több nyelven is beszélnek (magyar, szlovák, cseh, lengyel, angol). Az egyiptomi személyzetünk tagjai csak arabul vagy angolul beszélnek. A magyar csoportokhoz igyekszünk magyarul beszélő túravezetőt adni, hogy zökkenő mentes legyen a kommunikáció.

  • A Dahab Hotel és Blue Beach szállodákban vezetékes vízhálózat van bekötve, így édes víz folyik a csapból.

  • Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem búvárok. A tenger közeli élményt Ők is át tudják élni ilyen jelegű búvártúrákat. A társasági életet vagy a nyugodt kikapcsolódást kedvelők egyaránt jól szokták érezni magukat. Ha pedig van kedved egy tanfolyam elvégzésére, akkor a túra végén búvárként térhetsz haza.